Fursecuri umplute cu gem de prune

de Rocsi in Dulciuri, 14 Dec 2013 | 6420 vizualizari

 

Nu stiu voua cat de mult va plac fursecurile, biscuitii pregatiti in casa dar eu ador acest fel de dulciuri. Daca as avea zilnic in casa asa ceva as fi tare incantata mai ales daca fursecurile sunt si umplute. Va servesc astazi si pe voi, sperand ca o sa va fie pe plac si o sa serviti cateva fursecuri macar virtual.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un praf de sare
  • 400-450 gr faina
  • 1 borcan mic gem de prune
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu gem de prune:

Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si le frecam cu o paleta de silicon.
Adaugam zeama de lamaie, praful de copt, sarea si anasonul macinat.
Faina o cernem, incepem sa o incorporam treptat cu mana, pana obtinem o bila de aluat usor de modelat si nelipicioasa.

Rupem o bucata din aluat, o intidem cu sucitorul in foaie subtire si decupam cu ajutorul formelor.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea.

Le introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute, la o temperatura potrivita, pana se usuca putin.
Cand sunt gata le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.

Gemul de prune il amestecam cu coaja rasa de portocala.
Ungem fursecurile cu putin gem si lipim cate doua.
Se patreaza intr-o cutie inchisa ermetic.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Rocsi 1

18.12.2013, 20:20

Multumesc mult Corina!

Lau 1

18.12.2013, 22:26

ce faine is

Rocsi 1

19.12.2013, 11:21

Multumesc Lau

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu lamaie